1 7 Votes

Smartphone: No Internet Connection but H+ in Status Bar

Question by Guest | 15/03/2014 at 20:33

At the moment, I am faced with a strange behavior of my mobile phone. Although my status bar is showing the H+ symbol, I do not have any connection to the Internet.

I have tried several browsers and other services such as Whats App or other Internet apps. It is always the same: the browser or the app is loading and loading but nothing happens. But at the same time, the H+ icon is indicating that there is a connection available!

I have also tried to establish a connection via my local Wifi network, and with this, it is working without any problems. So, I think it is not a problem with my smartphone or the apps I am using. So, what can I do to solve this problem?

ReplyPositiveNegativeDateVotes

NetGuy

Show Profile | Message
Avatar
8Best Answer
12 Votes

At the first go, I can think about two possible solutions.

  • First of all, you should activate the flight mode of your phone. Then, wait a moment and deactivate the flight mode again. Alternatively, you can shut down and restart your smartphone completely. Sometimes, this can do wonders when the smartphone has to reconnect to the network.
  • The second idea is related to your APN settings (Access Point Names). You can find those settings for example in "Network Settings", "Network Access", "Wireless and Network", "Mobile Networks", "Mobile Data" or "Access Points". It is depending on your phone how the settings are called. Here, have a look at the Access Point Names Settings and check whether they are filled out correctly. The correct settings can usually be found on the website of your provider, in your mobile contract or in the instructions you have got from your provider.

Apart from that, another reason could be, that your provider has problems with the network. Someday, I also had no Internet connection for half a day and when I called my provider, they told me, that they are currently doing an update at the transmitter mast. The next day, it was working again.

Have you tried your phone in another area or town? If it is working there, the transmitting mast in your area could be the reason.
17/03/2014 at 23:05

ReplyPositive Negative
-37 Votes

Really good explanation! Now I know why too. I had no internet for two days. I asked my provider and they said they where updating a mast like you. Just they had generator problems.
07/02/2015 at 18:04

Positive Negative
Reply

Related Topics

Force Smartphone to use LTE
Question | 1 Answer

Important Note

Please note: The contributions published on askingbox.com are contributions of users and should not substitute professional advice. They are not verified by independents and do not necessarily reflect the opinion of askingbox.com. Learn more.

Participate

Ask your own question or write your own articles on askingbox.com. How to do.